TOLVON 30 mg ve 10 mg Tablet

TOLVON 30 mg ve 10 mg Tablet

TOLVON nedir, niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs bilgileri, farmakolojik özellikleri , kullanma talimatı.

 

TOLVON 30 mg veya 10 mb tablet Ağızdan Alınır.
Etken Madde:
Mianserin hidroklorür 30 mg
Yardımcı maddeler:
Mısır nişastası, magnezyum stearat, aerosil 200, metil selüloz, kalsiyum fosfat dibazik 2H2O, etil selüloz, hidroksipropil metil selüloz, macrogol 8000, sorbitan laurat, talk, titanyum dioksit, metilen klorür.

TOLVON nedir ve ne için kullanılır?


TOLVON, antidepresanlar olarak bilinen ilaç grubunun bir üyesidir. Her tablet 30 mg etkin madde mianserin hidroklorür içerir. Tabletler gerektiğinde kolayca ikiye bölünmeleri için ortadan çentiklidir.
TOLVON, depresyonun en önemli özelliği olan depresif ruh halini gideren bir antidepresandır. Depresyon sırasında beyinde değişiklikler meydana gelir. Beyindeki sinir hücreleri birbirleriyle kimyasal maddeler aracığıyla iletişim kurmaktadır. Depresyon durumunda bu maddelerin miktarı azalırAntidepresanlar söz konusu kimyasal maddelerdeki eksiklikleri gidererek, beynin yeniden normal çalışmasını sağlayabilir. Bu ilacı almaya başladıktan sonra bir düzelme fark edebilmeniz için genellikle 2-4 hafta kullanmanız gerekebilir.

 

Olası yan etkiler nelerdir ?


Tüm ilaçlar gibi TOLVON’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
TOLVON ender bazı hastalarda, beyaz kan hücrelerinin (akyuvarların) azalmasına ve bunun sonucunda vücudun enfeksiyon karşısındaki direncinin düşmesine neden olabilir. TOLVON kullanırken ateş, boğaz ağrısı, ağız yaralan veya diğer enfeksiyon belirtileri ortaya çıkacak olursa, hemen doktorunuzla iletişim kurmalı ve kan değerlerinizin kontrol edilmesini sağlamalısınız. Bu belirtiler genellikle 4-6 haftalık tedaviden sonra ortaya çıkar ve genellikle TOLVON tedavisi sonlandınldığında düzelir.
TOLVON, aşağıdakiler gibi geçici yan etkilere yol açabilir:
• Uyuşukluk veya uyku hali,
• Kilo alımı,
• İntihar etme veya kendine zarar verme düşünceleri. Bu düşünceler oluşursa hemen doktorunuzla iletişime geçiniz ve hastaneye gidiniz.
Olası diğer yan etkiler:
• Tansiyon düşmesi, özellikle aniden ayağa kalkınca baş dönmesi, sersemleme veya baygınlık hissi,
• Kasılma nöbetleri,
Hipomani (mani durumuna benzeyen fakat daha hafif olan anormal ruh hali),
Sıvı tutulması sonucunda ayaklarınızda veya ayak bileklerinizde şişme (ödem),
• Göz veya derinizin san renk alması (sanlık); karaciğer fonksiyonunda bozukluğu düşündürebilir,
• Hepatit (karaciğer iltihabı),
• Başlangıç dozundan sonra kalp atımının yavaşlaması,
• Nöroleptik habis (kötü huylu) sendrom (en önemli belirtiler, vücudunuzun tümüyle katılaşması, istem-dışı hareketler ve ateşinizin yükselmesidir),
• Eklem ağnlan,
• Huzursuz bacak sendromu,
• Deri döküntüsü.
Bunlann hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler cok seyrek gorulur.
Yan etkilerin raporlanması


TOLVON nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar;
TOLVON’u her zaman, tam olarak doktorunuzun size söylediği şekilde alınız. Nasıl kullanacağınızdan emin değilseniz, doktorunuzla veya eczacınızla birlikte kontrol ediniz. Genellikle tedaviye düşük bir dozla (günde 30 mg) başlayacaksınız, bu doz daha sonra doktorunuz tarafından en etkili günlük doza ulaşmak üzere yavaş yavaş artırılabilir. Tablet(ler)inizi her gün almanız, başarılı bir tedavi açısından son derece önemlidir. Önerilen doza ve kullanma talimatına harfiyen uyunuz.
Tablet(ler) her gün aynı saatte, tercihen yatmadan önce, tek bir gece-dozu olarak alınmalıdır; Doktorunuz önerdiği takdirde TOLVON, günlük dozun eşit olarak bölünmesiyle birkaç defada (sabahlan bir kez ve akşam yatmadan önce bir kez) alınabilir. Tablet(ler)i çiğnemeden, bir miktar suyla veya başka bir sıvıyla yutunuz.
Şikayetlerinizin tam olarak ortadan kalktığını düşünerek TOLVON almayı bırakmayınız. Tedaviyi çok erken ya da birdenbire bırakacak olursanız, durumunuz kötüleşebilir. TOLVON tedavisi durdurulacaksa, dozun yavaş yavaş nasıl azaltılacağım doktorunuz size söyleyecektir.


Uygulama yolu ve metodu


Ağızdan bir miktar su ile alınmalıdır.
Değişik yaş gruplan: Çocuklarda ve 18 yaşından küçüklerde kullanım:
TOLVON çocuk ve 18 yaş altındaki ergenlerde kullanılmamalıdır (bkz. ‘TOLVON kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler”).
Özel kullanım durumları:
Şeker hastalığı, kalp hastalıklan, karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastaların tedavisinde, normal uyanlar dikkate alınmalıdır ve herhangi bir eşzamanlı tedavinin dozlaması gözlem altında yapılmalıdır.
Eğer TOLVON’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğum dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
Kullanmanız gerekenden daha fazla TOLVON kullanırsanız
Kazara almanız gerekenden çok daha fazla miktarda TOLVON almışsanız (doz aşımı), hemen bir doktora veya eczacıya danışınız. Mümkün olduğu kadar çabuk kusmaya (kendi kendinizi kusturmalısınız) çalışmalısınız. Uzun süren uyuşukluk veya uyku hali en sık görülen belirtilerdir.
Kullanmanız gerekenden daha fazla TOLVON kullanırsanız
TOLVON’i kullanmayı unuttuysanız
Eğer geceleri yatmadan önce, günde bir doz almanız söylenmişse ve bunu yapmayı unutursanız, gün boyu uyuşukluğa veya uyku haline neden olabileceğinden, unuttuğunuz dozu ertesi sabah almayınız. Tedaviye akşamlan, normal dozunuzu alarak devam ediniz.
Eğer tabletleri günde iki defada almanız (biri sabahları kahvaltıdan sonra, diğeri geceleri yatmadan önce) söylenmişse ve bunlardan birini ya da her ikisini almayı unuttuysanız:
Eğer sabah dozunu almayı unuttuysanız, aynı gün akşam dozuyla birlikte alınız,
Eğer aksam dozunu almayı unuttuysanız, ertesi sabah dozuyla birlikte almayınız: tedavinize normal sabah ve akşam dozlannızı alarak devam ediniz,
• Eğer her iki dozu da almayı unuttuysanız; bunları telafi etmeye çalışmayınız: ertesi gün normal sabah ve akşam dozlannızı alarak tedavinize devam etmelisiniz.
Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.
TOLVON ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler
TOLVON, bağımlılık yapan bir ilaç değildir ama uzun süreli tedaviden sonra birdenbire sonlandırılması; baş dönmesi, ajitasyon, anksiyete, baş ağrısı ve bulantıya neden olabilir. Bu nedenle doz, yavaş yavaş azaltılarak bırakılmalıdır. Bu ilacm kullanımıyla ilişkili başka sorularınız varsa, doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Son güncelleme : 21.09.2017 17:46:36Kategori : İlaçlar Hakkında BilgilerLisans: Creative CommonsKaynakça

Teb İlaç Veri Tabanı:   www.teb.org.tr

Telif Hakkı İhlali veya Uygunsuz İçerik Bildir »

Kategorideki Diğer Konular

Remeron 15 Mg tablet

Formülü:Etkin Madde : Mitazapine, 15 mg/ml (Solüsyon ) , 30 mg (film tablet)Farmakolojik özellikleri...

Peditus 100 Cc Şurup

Peditus 100 Cc Şurup nedir, niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs bi...

Asist 60 Gr 150 Ml Granül

ASİST 200 mg kapsül nedir , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs bilgileri, farmakolik...

AGNUCASTON 30 tablet

AGNUCASTON 30 tablet nedir, niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs bi...

Yorumlar

Uyarı :

Küfür , hakaret ve lanet söylemleri içeren yorumların yazılması yasaktır.Olumsuz yönde yazılan yorum ve öneriler genel ahlak ve nezaket yazım kurallarına uygun olmalıdır.Lütfen kurallara uyunuz.

Kategoriler

  • » Günlük Yaşam
  • » Kalori ve Diyet
  • » Tıbbi Terimler
  • » Genel Sağlık Bilgileri
  • » Hastalıklar
  • » İlaçlar Hakkında Bilgiler
  • » Vitaminler
  • » İlaç Etken Maddeleri
  • » Diğer
  • » Laboratuvar,Tahlil Konuları
  • Sağlık Kurumları

    Çorum Kargı Devlet Hastanesi

    Orta Mah. Pazar Meydanı No :6 Posta Kodu:19900 Kargı / ÇORUM

    Ankara Şehir Hastanesi

    Üniversiteler Mahallesi Bilkent Caddesi No:1 ÇANKAYA / ANKARA

    Manisa Demirci Devlet Hastanesi

    Dr Mehmet Akarsu Mah, Nurullah Doğruel Bulvarı No:25, 45900 Demirci/Manisa

    Isparta Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi

    Sanayi Mah. 142. Cad. No:72/A Merkez,Isparta

    Konya Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi

    Parsana Mah. Beyhekim Cad. No: 3 Selçuklu / Konya