Majezik 100 Mg 15 Film Tablet

Majezik 100 Mg 15 Film Tablet

Majezik 100 Mg 15 Film Tablet nedir , niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs bilgileri, farmakolojik özellikleri , kullanma talimatı.

Formülü:

Etken Madde : Flurbiprofen, 100 mg

MAJEZİK nedir ve ne için kullanılır?

MAJEZİK mavi renkli, iki yüzü çentikli, oblong film kaplı tablettir. Her bir film tablet. 100 mg flurbiprofen içeren 15 tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.
JVIAJEZİK çeşitli ağrılan ortadan kaldırmak ya da hafifletmek amacı ile kullanılan steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİ) olarak bilinen grupta yer alır.
MAJEZİK.

• Eklem iltihabı ile görülen romatizmal hastalık (romatoİd artrit)
• Dejeneratif eklem hastahğı (osteoartrit)
• Omurlar arası eklemlerin sertleşmesi ve hareket yeteneğinin azalması ile karakterize romatizmal bir hastalık (Ankilozan spondilit)
• Eklem çevresindeki yumuşak dokunun iltihabi hastalıkları (bursit ve tendinit)
• Yumuşak doku yaralanmaları
• Adet ağrısı (dismenore) kullanılır.

MAJEZİK’i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer:

• MAJEZİK’in içeriğindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarhğımz varsa,
• Aspirin veya başka bir steroid olmayan antiinflamatuvar ilaç kullammı sonrası astım, kurdeşen veya başka bir alerjik tipte reaksiyon yaşadıysanız,
• Koroner atardamar bypass ceırahisinden hemen önce ve sonra ağnnız olursa,
• Ağır karaciğer yetmezliğiniz varsa,
• Ağır böbrek yetmezliğiniz varsa.
• Şiddetli kalp yetmezliğiniz varsa,
• Aktif veya daha önceden geçirmiş olduğunuz peptik ülser hastalığınız varsa,
• Hamileliğin geç evresinde (6. aydan itibaren) iseniz kullanmayınız.

MAJEZİK’i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;
• Bilinen kalp ve kan damarlan ile ilgili (kaıdiyovasküler) bir rahatsızlığınız varsa. Böyle bir durumda, doktorunuz en düşük etkili dozu kullanacaktır. Daha önce kardiyovasküler belirtiler yaşamamış olsanız bile doktorunuz ve siz bu tür olayların ortaya çıkmasına karşı dikkatli olmahsmız, doktorunuz böyle bir durumda ne yapmanız gerektiği hakkında size bilgi verecektir,
• Kan basıncınız yüksek (hipertansiyon) ise. MAJEZİK tedavisinin başlatılması sırasmda ve tedavi seyri boyunca kan basıncınızı doktorunuz yakmdan takip edecektir,
• Sıvı tutulması veya Ödem olursa,
• Önceden mevcut kalp yetersizliğine bağlı olarak solunum yetmezliği, ödem, karaciğerde büyüme ile belirgin hastahgınız varsa,
• İltihap, kanama, midede yara ve midede, ince barsakta veya kalın barsakta delinme olursa,
• Yaşlıysanız, kalp ve kan damarlan hastalığınız varsa, eşzamanlı aspirin kullamyorsanız veya ülserasyon, mide-barsak yolunuzda kanama oluştuysa veya iltihaplı rahatsızlıklar gibi mide-barsak hastalığı yaşadıysanız veya yaşıyorsanız,
• Kalp yetmezliği, karaciğer sirozu, nefrotik sendrom veya aşikar böbrek hastahğmız varsa. Böbrek fonksiyonlarınızda bozukluk varsa doktorunuz düşük doz flurbiprofen verecektir,
• Deri döküntüsü, mukoza bozuklukları veya başka her türlü aşın duyarlılık belirtisi olursa. Böyle bir durumda doktorunuz tedavinizi kesecektir,
• Gözünüz ile ilgili şikayetler oluşursa. Böyle bir durumda göz doktoruna danışınız,
C0X-2 inhibhörlcri ile kas ve eklem tedavisinde kullanılan diğer ilaçlan birlikte kullanmayınız.
Flurbiprofen ile ilişkili olarak çok nadiren ve bazıları ölümcül olabilen, eksfoliyatif dermatit denilen bir tür deri hastaUğı, ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklık ile seyreden iltihap (Stevens-Iohnson sendromu) ve toksik epidermal nekroliz dahil cİddi deri reaksiyonları görülebilir. En çok tedavinizin başlarında bu olaylarla ilgili risk altında olursunuz, olguların çoğunluğunda olay başlangıcı tedavinin birinci ayında meydana gelmektedir.
Bu uyanlar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Yan etkiler/Advers etkiler:
Flurbiprofen tedavisi ile seyrek olarak görülen yan etkiler hafif şiddetle, doza bağlı ve geçicidirler. Dispepsi, mide bulantısı, kusma, abdominal ağrı, gaz şikayetleri, diyare, konstipasyon, ürtiker, baş dönmesi, sinirlilik, kulak çınlaması, bulanık görme, vücut ağırlığı değişimleri.

Farmakolojik özellikleri:


Endikasyonları:
Çeşitli nedenlere bağlı baş ve diş ağrıları, nevraljiler, Adet sancıları,Romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondolit, akut gut artrit, eklem romatizmaları, artrozlar, fumbago ve şiddetli radikülajilerin akut ve uzun süre semptomatik tedavileri, Çeşitli cerrahi operasyonlar ve yumuşak doku travmalarına bağlı ağrı ve enflamatuar semptomların giderilmesi. KBB ve stomatolojik rahatsızlıklardaki ağrı ve enflamasyonun giderilmesidir
Kontrendikasyonları:
Flurbiprofen’e karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde kontrendikedir. Flurbiprofen; Aspirin veya diğer nonsleroidal amtienflamatuar ilaçların astım,ürtiker veya diğer alerjik reaksiyonlara yol açtığı bilinen kişilerde kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:
- Kronik olarak nonsteroidat antienflamatuar ilaçlarla tedavi edilen hastalarda önemi gastrointestinal yan etkilerin görülebileceği düşürülerek hastalar dikkatle takip edilmelidir.
- Diğer nonsteroid antienflamatuar ilaçlarda da olduğu gibi renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu bilinen geçmişte böbrek veya karaciğer hastalığı geçirmiş kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.

- Kardiyak dekombansasyonu, hipertansiyon ve benzeri hastalıkları bulunan kişilerde sıvı retansiyonu ve ödem görülme ihtimaline karşı dikkatle kullanılmalıdır.
- Yapılan çalışmalarda 12 aydan fazla sürede günde 200 mg’lık dozda alınan flurbiprofenin kanama süresini uzatmadığını bildirilmiş olmasına rağmen özellikle anormal kanama potansiyeli olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Hamilelik ve laktasyonda kullanımı: Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda flurbiprofenin teratojenik etkisinin bulunmadığı gösterilmiş olmasına rağmen insanlar üzerindeki çalışmaların yetersizliğinden dolayı flurbiprofenin hamilalerde kullanılması tavsiye edilmez.

Proslaglandin inhibitörü ilaçların yeni doğanlar üzerindeki olası yan etkileri nedeniyle flurbiprofenin laktasyonda kullanılması tavsiye edilmez.

İlaç etkileşimleri:
Flurbiprofen furosemid gibi diüretiklerin etkisini azaltabilir. Flurbiprofenin diğer nonstreoidal antienflamatuar ilçalar gibi kanama parametrelerini etkileyebileceği düşünülerek antikoagülan ilaç kullanan hastalarda dikkatle uygulanmalıdır.9

Kullanım şekli ve dozu:


Doktor tarafından başka önerilmediği taktirde; Tavsiye edilen günlük doz, Bölünmüş dozlar halinde 150 mg-200 mg’dır.Semptomların şiddetine göre günlük doz toplam 300 mg’a çıkarılabilir. Adet sancılarında, Semptomların başlangıcında 100 mg, bunu takiben 4-6 saatte bir 50 mg-100 mg. Maksimum günlük doz 300 mg’dır.


Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanmız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra MAJEZİK’i kullanmayınız.


Ruhsat sahibi:
Sanovel İlaç San, ve Tic. A.Ş,
Büyükdere Cad. 34398 Maslak - İstanbul

Üretim yeri :
Sanovel İlaç San. ve Tic. A.Ş,
Çanta 34580 Silivri - İstanbul

Son güncelleme : 26.08.2015 04:26:19Kategori : İlaçlar Hakkında BilgilerLisans: Creative CommonsKaynakça

 TEB İlaç Veri Tabanı  http://www.teb.org.tr/

Telif Hakkı İhlali veya Uygunsuz İçerik Bildir »

Kategorideki Diğer Konular

Amoklavin Bid 1000 Mg 10 Film Tablet

Amoklavin Bid 1000 Mg 10 Film Tablet nedir , niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerd...

Travazol 15 Gr Krem

Travazol 15 Gr Krem nedir , niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs bi...

Augmentin Bid 1000 Mg 10-14 Film tablet

Augmentin Bid 1000 Mg 10 ve 14 Film tablet nedir , niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri ...

AGNUCASTON 30 tablet

AGNUCASTON 30 tablet nedir, niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs bi...

Yorumlar

Uyarı :

Küfür , hakaret ve lanet söylemleri içeren yorumların yazılması yasaktır.Olumsuz yönde yazılan yorum ve öneriler genel ahlak ve nezaket yazım kurallarına uygun olmalıdır.Lütfen kurallara uyunuz.

Kategoriler

  • » Günlük Yaşam
  • » Kalori ve Diyet
  • » Tıbbi Terimler
  • » Genel Sağlık Bilgileri
  • » Hastalıklar
  • » İlaçlar Hakkında Bilgiler
  • » Vitaminler
  • » İlaç Etken Maddeleri
  • » Diğer
  • » Laboratuvar,Tahlil Konuları
  • Sağlık Kurumları

    Sakarya Korucuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

    Korucuk Mah., 54290 Korucuk/Adapazarı/Sakarya

    Afyonkarahisar Devlet Hastanesi

    Orhangazi Mahallesi Nedim Helvacıoğlu Bulvarı No:73 Afyonkarahisar

    Ankara Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

    Mehmet Akif Ersoy Mh. 13.Cadde No:56 Yenimahalle/ Demetevler/Ankara

    Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi

    Ferhat Paşa Mahallesi,İstanbul Caddesi Çatalca/İstanbul

    Batman Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi

    Ziya Gökalp Mah. Edip Solmaz Bulvarı 72060 Merkez/Batman