Faverin 100 Mg 30 Tablet

Faverin 100 Mg 30 Tablet

Faverin 100 Mg 30 Tablet antidepresan nedir, niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs bilgileri, farmakolojik özellikleri , kullanma talimatı.


Formülü:

Fluvoksamin maleat, 100 mg


Farmakolojik özellikleri:


Endikasyonları:


Depresyon ve depresif belirtilerin tedavisinde.

• Obsesif-kompulsif bozukluk belirtilerinin tedavisinde.


Kontrendikasyonları:


Etken maddeye aşırı duyarlılık durumunda.


Uyarılar/Önlemler:


MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılmamalıdır. Hepatik yetmezliği olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Kesin gerekli görülmedikçe epileptik hastalarda ve gebelerde kullanılmamalıdır.Hastaların alkol kullanmaktan kaçınmaları önerilmelidir.


Yan etkiler/Advers etkiler:


Bulanık görme, ağız kuruluğu, bulantı, kusma, uyuklama, konstipasyon, iştahsızlık ve tremor gibi yan etkiler görülebilir.


İlaç etkileşimleri:


Karaciğerde oksidayon yolu ile metabolize olan ilaçların eliminasyon sürelerini uzatabilir. Terapötik indeksi dar olan ilaçlarla warfarin, fenitoin, teofilin, klozapin ve karbamazepin gibi ilaçlarla klinikte önem taşıyan etkileşmeler görülebilir.Trisiklik antidepresanlarla birlikte kullanımı önerilmez.Propranololun plazma düzeylerinde yükselmeye yol açabilir. Lityum, fluvoksaminin seratonerjik etkilerini arttırabileceğinden birlikte kullanılacaksa dikkat gerekir.


Kullanım şekli ve dozu:


Depresyon Başlangıç olarak akşamları bir defada alınan 50 mg ya da 100 mg’lık dozlar önerilir. Etkili doza ulaşana kadar dozun giderek artırılması önerilir. Etkili günlük doz, genellikle 100 mg’dır ve hastadan alınan yanıta göre ayarlanmalıdır. Doz günde 300 mg’a kadar yükseltilebilir. 150 mg’dan yüksek dozlar, bölünerek verilmelidir. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) önerilerine göre, depresif bir dönemin iyileşmesinden sonra en az 6 ay süreyle antidepresan ilaç tedavisine devam edilmelidir. Obsesif-kompulsif bozukluk Başlangıç olarak 3-4 gün süreyle akşamları bir defada alınan 50 mg’lık bir doz önerilir. Etkili günlük doz, genellikle 100-300 mg’dir. Etkili doza ulaşana kadar ve maksimum 300 mg olacak şekilde dozun giderek artırılması önerilir.150 mg’a kadar olan günlük dozlar tercihen akşamları olmak üzere bir defada verilebilir. 150 mg’dan yüksek dozlarin iki ya da üçe bölünerek verilmesi önerilir. Yanıt iyi ise, tedaviye hastaya göre ayarlanmış dozlarda devam edilebilir. On haftalık tedaviden sonra düzelme görülmezse, fluvoksamin tedavisine devam edip etmeme konusu yeniden değerlendirilmelidir. Obsesif kompulsif bozukluk durumunda fluvoksamin tedavisine ne kadar süreyle devam edileceği konusu sistematik olarak araştırılmamasına rağmen, hastalığın kronik niteliği nedeniyle yanıt alınan hastalarda tedaviye on haftadan daha sonra da devam edilmesi mantıklı bir yaklaşım olacaktır. Hastanın etkili en düşük dozu almasını sağlayacak şekilde bireysel doz ayarlamaları yapılmalıdır. Düzenli aralarla tedaviye devam edip etmeme konusu değerlendirilmelidir. Bazı hekimler ilaç tedavisine yanıtı iyi olan hastalarda, ilaç tedavisi ile birlikte davranış psikoterapisi yapılmasını gerekli bulmaktadır. Karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda düşük dozlarda başlanmalı ve tedavi sırasında hastalar dikkatle izlenmelidir. Tabletler çiğnenmeden bir miktar suyla yutulmalıdır.

Son güncelleme : 03.02.2016 22:00:42Kategori : İlaçlar Hakkında BilgilerLisans: Creative CommonsKaynakça

Teb İlaç Veri Tabanı:   www.teb.org.tr

Telif Hakkı İhlali veya Uygunsuz İçerik Bildir »

Kategorideki Diğer Konular

Travazol 15 Gr Krem

Travazol 15 Gr Krem nedir , niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs bi...

ATARAX 30 film tablet

ATARAX 30 film tablet nedir , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs bilgileri, farmakol...

Dolorin Cold 30 Tablet

Dolorin Cold 30 Tablet nedir , niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,prospektüs...

Nac 600 Mg 20 Efervesan Tablet

Nac 600 Mg 20 Efervesan Tablet nedir , niçin kullanılır , endikasyonları , yan etkileri nelerdir ,pr...

Yorumlar

Uyarı :

Küfür , hakaret ve lanet söylemleri içeren yorumların yazılması yasaktır.Olumsuz yönde yazılan yorum ve öneriler genel ahlak ve nezaket yazım kurallarına uygun olmalıdır.Lütfen kurallara uyunuz.

Kategoriler

  • » Günlük Yaşam
  • » Kalori ve Diyet
  • » Tıbbi Terimler
  • » Genel Sağlık Bilgileri
  • » Hastalıklar
  • » İlaçlar Hakkında Bilgiler
  • » Vitaminler
  • » İlaç Etken Maddeleri
  • » Diğer
  • » Laboratuvar,Tahlil Konuları
  • Sağlık Kurumları

    Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi

    Merkez Efendi Mh., İzmir Yolu Cad. No:289/B, 45020 Yunusemre/Manisa

    Denizli Tavas Devlet Hastanesi

    Samanlık Mah., 1010. Sk. No:6, 20500 Tavas/Denizli

    Kocaeli Devlet Hastanesi

    Cedit Mahallesi Hastane Sokak No:1 İzmit / Kocaeli

    Düzce Akçakoca Devlet Hastanesi

    Cumhuriyet Mahallesi Beşyol Sokak No:1 Akçakoca / Düzce

    Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi

    Hadmağa Mevkii, Helvacısakaoğlu Sokak, 22030, Merkez, Edirne